Λευκάδα Κρουαζιέρα
Μεγανήσι
Το Μεγανήσι ή Μεγανήσι είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Τιλεβοΐδων. Το νησί είναι αειθαλές και λέγεται ότι κατοικείται από τη Νεολιθική Εποχή. Από την αρχαιότητα, οι Κορίνθιοι και στη συνέχεια οι ντόπιοι βρήκαν καταφύγιο στο Μεγανήσι, λόγω του φιλόξενου περιβάλλοντος με τη στεριά. Αν και το ελληνικό νησί του Μεγανησίου είναι λίγο έξω από την πεπατημένη, υπάρχουν ακόμα πολλά εδώ που οι άνθρωποι ανυπομονούν να εξερευνήσουν.
Το Θαλάσσιο Σπήλαιο Παπανικολής είναι ένα από εκείνα τα μέρη που συρρέουν οι άνθρωποι για να δουν και αξίζει το ταξίδι! Ένας από τους λόγους γι’αυτό είναι το τεράστιο μέγεθός του. Γνωρίζατε ότι το σπήλαιο είναι αρκετά μεγάλο για να πλέουν μέσα μεγάλα πλοία, ακόμα και εκείνα με ψηλούς ιστούς; Αυτή η σπηλιά υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχει διαφορετικά ονόματα. Σήμερα αναφέρεται ως το σπήλαιο του Παπανικολή και πήρε το όνομά του από ένα διάσημο υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα πρέπει να επισκεφτείτε αυτό το σπήλαιο αν έχετε την ευκαιρία!
Κάλαμος
Ο Κάλαμος είναι ένα ακόμη νησάκι των νοτιοανατολικών ακτών της Λευκάδας. Είναι πραγματικά γαλήνιο ως προορισμός, αλλά το καλοκαίρι οι κάτοικοι διπλασιάζονται σε αριθμό και οι τουρίστες έρχονται για μια ήσυχη μέρα στη θάλασσα. Και μετά είναι ο Καστός, λίγο πιο μακριά από τον Κάλαμο. Αν αναζητάτε την απόλυτη ηρεμία σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, τότε αυτό είναι βέβαιο ότι θα αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις σας. Οι ντόπιοι ψαράδες πλέκουν τα δίχτυα τους και πουλάνε τα αλιεύματα της ημέρας στην ακτή. Και όλα κυλούν τόσο ομαλά, με χαλαρό και πολύτιμο τρόπο…
Σκορπιός
Ο Σκορπιός είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο νησί δίπλα στη Λευκάδα. Ακριβώς απέναντι από το Νυδρί στην ανατολική ακτογραμμή του νησιού, αυτό το μέρος έχει συνδεθεί με την αίγλη και την υπερβολή. Ο λόγος για αυτό δεν είναι άλλος από τον Ωνάση. Ο Έλληνας μεγιστάνας και πρωτοπόρος Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό από μια ντόπια οικογένεια και τον μετέτρεψε σε Επίγειο Παράδεισο. Είναι το μέρος όπου η Τζάκι Κένεντι Ωνάση ερωτεύτηκε και βρήκε την ηρεμία.